Tipp
Natúr rostonsültek mellé különleges, bársonyos ízű mártás.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 300 g hámozott sütőtök
- 100 ml húsleves
- 100 ml tejszín
- 30 g vaj
- őrölt zöldbors
- őrölt gyömbér
- só, ízlés szerint
Elkészítés
A sütőtököt apró darabokra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük húslevessel, és készre pároljuk. Mixerrel pépesítjük, ízlés szerint fűszerezzük. Habszifonba töltjük, és patron becsavarásával a mártást habosítjuk. Mielőtt tálalnánk, 8-10 mozdulattal rázzuk meg a szifont, majd a kívánt étel mellé nyomjuk a habot. A maximális gasztronómiai élvezet kedvéért fogyasszuk azonnal.