Általános vásárlási feltételek

1. Az eladó adatai

Az Ön által vásárolt áruk eladója a LISS Patrongyártó, Töltő és Forgalmazó Zrt..

Cím: 9653 Répcelak, Ipari park 6.

Cégjegyzékszám: 18-10-100745

Adószám: 27427271-2-18

Telefonszám: +36 20 950 0100

E-mail: shop@liss.hu

2. Vásárlás

2.1. Áruházunkban a vásárlás elektronikus úton történik.

2.2. Elektronikus Áruházunkban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik.

2.3. A Vevő a regisztrációval egyidőben, magára nézve kötelezően elfogadja a jelen Általános Vásárlási Feltételeket, kijelenti, hogy azt ismeri. Tisztában van a rendelés, és a teljesítés feltételeivel. Ismeri az Internet lehetőségeit és korlátait, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és az esetleges hibákra.

2.4. A regisztrációs lap téves vagy hibás kitöltése esetén a regisztráció érvénytelen. Az ebből származó esetleges téves teljesítésért az Eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget.

2.5. A vásárlási feltételek kizárólag Magyarország területére érvényesek.

3. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

3.1. Az ezúton vásárolt termék jellemzői a konkrét termék leírásánál részletezve vannak.

4. A vételár és a szállítás költségei, a fizetési és szállítási feltételek, szállítási határidők

4.1. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA) is.

4.2. A vételáron felül a vásárlót terheli a szállítás költsége is. A szállítás költsége mellett egyes szolgáltatások igénybevételekor jelentkezhet egyéb logisztikai költség is, mely „Postai ügyintézés díja” néven jelenik meg.

4.3. Az utánvéttel fizető Vásárlót utánvét költsége terheli, a rendelési értéktől függetlenül.

5. Szállítás és fizetés

5.1. A vevő a megrendelés leadását követően a fizetési kötelezettségét kiegyenlítheti bankkártyával, átutalással, valamint a futárnál vagy csomagautomatánál és csomagpontnál utánvéttel egyaránt. Bankkártyával történő utánvétes fizetés az adott hely szabályai szerint lehetséges.

5.2. Szállítás GLS futárszolgálattal és Magyar Postával
A megrendelt terméket a megrendelés beérkezését követően a GLS Futárszolgálat és a Magyar Posta a saját feltételei szerint szállítja ki a Vevő részére. A termék ellenértékét és a szállítás költségét a szállítást teljesítő futárnak az átvételkor kell kifizetni.

5.3. A vásárlónak lehetősége van csomagját GLS és Posta- csomagponton/csomagautomatánál is átvenni (MOL, COOP, Media Markt, MPL csomagpont). A rendelés során a vevő kiválaszthatja magának a legoptimálisabb átvételi pontot. Csomagponton történő küldeményátvételnél a vásárló a helyszínen is kiegyenlítheti fizetési kötelezettségeit, az adott hely fizetési módjaihoz alkalmazkodóan.

5.4.Díjszabás:
Magyar Posta (futárszolgálat, súlyra vonatkozó díjszabása):
Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

Magyar Posta csomagpont/csomagautomata 20 kilogrammig: 990Ft/db

Magyar Posta csomagfeladások esetén plusz logisztikai költség jelentkezik „Postai ügyintézés díja” néven.
Ezen plusz költség díja 3500 Ft, mely a Vevőt terheli.

GLS (futárszolgálat):
Súlytól függetlenül, egységesen 1990Ft/db.
GLS (csomagpont/csomagautomatánál) 40 kilogrammig: 1490Ft/db

5.5. A termék megrendelésekor feltüntetett szállítási és kezelési díjakon, valamint bizonyos esetekben postai ügyintézés díján felül a Vevőt egyéb fizetési kötelezettség nem terheli.

5.6. Az adott termék megrendelésének időpontja, a Vevő termék megvásárlására vonatkozó igényének az Eladóhoz történő megérkezésének időpontja.

5.7. Minden szállításunk a következő tulajdonjog- fenntartással történik: Az áru tulajdonjogát az Eladó mindaddig fenntartja magának, amíg az áru ellenértéke teljes mértékben kiegyenlítésre nem kerül. Az ezen idő alatt bekövetkezett sérülésekért a vevő felel.

6. Fizetés bankkártyával

6.1. A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban.

6.2. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával.

6.3. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál „fizetés bankkártyával” feliratra kattintsanak, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, le-járati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadják.

6.4. A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ön Maestro bankkártyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál.

6.5. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogad-hatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdek-lődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

7. A rendeléstől való elállás

7.1. A Vevő a megrendeléstől a termék megrendelésének időpontját követő 24 órán belül indokolás nélkül elállhat. Erről telefonon, faxon vagy e-mail-ben tájékozatnia kell az Eladót.

7.2. Csak az Eladóhoz beérkezett faxok és e-mail-ek tekinthetők elállásnak. Abban az esetben, ha az email elveszett vagy nem a megadott időn belül érkezett meg, akkor a rendelés teljesítésre kerül.

7.3. Ha a Vevő a rendeléstől nem a megadott időben vagy módon áll el, akkor minden, a rendeléssel kapcsolatos költséget köteles megtéríteni.

7.4. A Vevő viseli az elállás miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

8. Vásárlástól való elállás

8.1 A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében.

8.2 A Vásárló ebben az esetben az elállásról szóló egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton) a termékkel együtt a LISS Zrt. részére (9653 Répcelak, Ipari park 6.) 14 napon belül.

8.3 A megvásárolt – sérülésmentes, hiánytalan csomagolású  – termék visszaküldésének költsége a Vásárlót terheli.

8.4 Elállás esetén a LISS Zrt. a vételárat 30 napon belül visszafizeti.

8.5 LISS Zrt.-nek az utánvétellel feladott csomagokat nem áll módjában átvenni.

9. Panaszrendezés

9.1 A Vásárló a termékkel, a Szolgáltató tevékenységével vagy a bankkártyás fizetéssel kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi módokon/elérhetőségeken terjesztheti elő:

9.2 A shop@liss.hu e-mail címre küldött üzenet formájában, melyet a LISS Zrt. az írásbeli panasz a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni, továbbá intézkedni arról, hogy a válasz a Vásárlóhoz eljusson. Ha a panaszt a LISS Zrt. elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

9.3 Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, az Európai Parlament és a Tanács 524/2013/EU rendelete ( 2013. május 21. ) szerint azt megteheti a https://webgate.ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül is.

10. Egyéb feltételek

8.1. Személyes adatait, amelyeket a vásárlás során megad, és amelyek a vásárlás során jutnak az Eladó birtokába, az Eladó rögzíti, és titkosan kezeli azokat harmadik személynek a rendelések teljesítéséhez szükségeseken kívül át nem adja.

8.2. Az Eladó nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül, a Vevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait az esetleges behatolóktól.

8.3. Az Eladót nem terheli felelősség az Interneten küldött, vagy fogadott adat elvesztése, az internetes hálózatban bekövetkező működési hiba miatt, ami megakadályozhatja a zavartalan működést, valamint nem felelős a szoftver, a program, vagy más technikai hiba miatt bekövetkezett semmilyen hiányosságért. Az Eladó az ezzel/ezekkel kapcsolatos minden (kártérítési) felelősségét kizárja, amit a Vevő a regisztrációval kifejezetten tudomásul vesz és elfogad.

8.4. Az Eladó a mindenkori üzletpolitikájának megfelelően módosíthatja a termékek árait és a vásárlás feltételeit. Bármely módosítás, abban az időpontban lép életbe, amikor on-line megtalálható az áruház oldalain. A változások idején az áruház rövid időre zárva van.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba