Tipp
Sertés-, és kacsasülthöz, valamint vadhúsok mellé különlegesen finom, intenzív ízzel rendelkező mártás.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 200 g magozott aszalt szilva
- 400 ml száraz vörösbor
- 200 ml víz
- 1 késhegynyi gyömbérpor
- 2 evőkanál porcukor
- kevés só
Elkészítés
A magozott aszalt szilvát a vízben feltesszük főni. 5 percig lassú tűzön, fedő alatt forraljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, és 15 percig tovább főzzük. Ízesítjük, és melegen, nagyon alaposan, csomómentesre összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, még melegen habszifonba töltjük, szokásos módon habosítjuk. A tálat díszíthetjük úgy, hogy a mártás egy részét és a tejszínhabot egyenlő arányban összekeverjük, amit habszifonban habosítunk.