Boros aszalt-szilvaszósz rózsaszín sült kacsamellel

Tipp

Sertés-, és kacsasülthöz, valamint vadhúsok mellé különlegesen finom, intenzív ízzel rendelkező mártás.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 g magozott aszalt szilva
  • 400 ml száraz vörösbor
  • 200 ml víz
  • 1 késhegynyi gyömbérpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • kevés só

Elkészítés

A magozott aszalt szilvát a vízben feltesszük főni. 5 percig lassú tűzön, fedő alatt forraljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, és 15 percig tovább főzzük. Ízesítjük, és melegen, nagyon alaposan, csomómentesre összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, még melegen habszifonba töltjük, szokásos módon habosítjuk. A tálat díszíthetjük úgy, hogy a mártás egy részét és a tejszínhabot egyenlő arányban összekeverjük, amit habszifonban habosítunk.

« Vissza a(z) Főételekhez

További receptek