Tipp
Főtt marhahúshoz kitűnő, de zöldbors nélkül desszertnek is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 2 db közepes méretű alma
- 200 ml + 50 ml víz
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál porcukor
- kevés őrölt fahéj
- csipet őrölt zöldbors
- 3 púpozott teáskanál zselatin
Elkészítés
Az almát, és a citromhéjat, feltesszük főni 200 ml vízben, de ügyeljünk arra, hogy csak a citromhéj sárga része kerüljön bele. Rövid ideig forraljuk. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében állva, puhulni az almát. Langyos állapotban alaposan turmixoljuk össze. 50 ml vízben feloldjuk a zselatint és melegítsük, majd öntsük hozzá az almapéphez, ami 500 ml-nél ne legyen több. Ízesítsük porcukorral, citromlével, őrölt fahéjjal, őrölt zöldborssal. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Turmixoljuk újra, és töltsük bele a habszifonba. Csavarjuk be a patront. A szifont rázzuk meg 20-szor. Ha nem elég habos az alma- pép, folytassuk a rázást, amíg kellően habossá válik. Közvetlenül a tálalás előtt nyomjuk ki a szifonból a habos szószt.