Üdítő paradicsomhab mártogatósnak chips-szel

Tipp

Hasábburgonyával és zöldségekkel fincsi mártogatnivaló, de tojássalátához, hideg halakhoz, sültekhez is kitűnő.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 400 ml 100 %-os paradicsom ivólé
  • 1,5 teáskanál zselatin
  • 2 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéscsésze víz
  • citromlé ízlés szerint
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A vizet a bazsalikommal rövid ideig forraljuk, a leszűrt fűszerkivonatot a paradicsomléhez öntjük, ízesítjük sóval, borssal, citromlével. A zselatint kevés paradicsomlével csomómentesre keverjük, langyosítjuk, majd visszaöntjük. Hűtőszekrényben 6-7 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk, habverővel jól lazítsuk fel vagy turmixoljuk. Habosítás előtt 30-40-szer alaposan rázzuk meg a szifont, ha nem eléggé habos a mártás, rázzuk meg ismét.

« Vissza a(z) Előételekhez

További receptek