Tipp
Hasábburgonyával és zöldségekkel fincsi mártogatnivaló, de tojássalátához, hideg halakhoz, sültekhez is kitűnő.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 400 ml 100 %-os paradicsom ivólé
- 1,5 teáskanál zselatin
- 2 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéscsésze víz
- citromlé ízlés szerint
- só, őrölt bors
Elkészítés
A vizet a bazsalikommal rövid ideig forraljuk, a leszűrt fűszerkivonatot a paradicsomléhez öntjük, ízesítjük sóval, borssal, citromlével. A zselatint kevés paradicsomlével csomómentesre keverjük, langyosítjuk, majd visszaöntjük. Hűtőszekrényben 6-7 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk, habverővel jól lazítsuk fel vagy turmixoljuk. Habosítás előtt 30-40-szer alaposan rázzuk meg a szifont, ha nem eléggé habos a mártás, rázzuk meg ismét.