Tokaji borhab kehelyben, szőlőszemekkel

Tipp

Szőlő-, gyümölcssalátához finom alkoholos hab, de gyümölcs- vagy borleveshez is tálalhatjuk. Bármikor, pár perc alatt kitűnő desszertet varázsolhatunk belőle. Gyermekeknek alkoholtartalma miatt nem ajánljuk.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 100 ml Tokaji Aszú
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, habszifonba töltjük. Becsavarunk egy patront. Tálalás előtt a habszifont erőteljes mozdulatokkal 5-10-szer rázzuk meg. Amennyiben nem elég kemény a hab, rázzuk meg újra. Nyomjuk a habot üvegtálakba, vagy kehelybe, és a teljes élvezhetőség érdekében fogyasszuk, amilyen hamar csak lehet.

« Vissza a(z) Desszertekhez

További receptek

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba