Tipp
Szőlő-, gyümölcssalátához finom alkoholos hab, de gyümölcs- vagy borleveshez is tálalhatjuk. Bármikor, pár perc alatt kitűnő desszertet varázsolhatunk belőle. Gyermekeknek alkoholtartalma miatt nem ajánljuk.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 300 ml tejszín
- 100 ml Tokaji Aszú
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tojás sárgája
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, habszifonba töltjük. Becsavarunk egy patront. Tálalás előtt a habszifont erőteljes mozdulatokkal 5-10-szer rázzuk meg. Amennyiben nem elég kemény a hab, rázzuk meg újra. Nyomjuk a habot üvegtálakba, vagy kehelybe, és a teljes élvezhetőség érdekében fogyasszuk, amilyen hamar csak lehet.