Tipp
Finom desszert készíthető belőle babapiskótával tálalva. Vaníliás süteményekhez, vanília fagylalthoz, -pudinghoz is ajánljuk.
Hozzávalók
- Habhoz:
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 500 ml tejszín
- 10 g vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- Palacsinta tésztához:
- 250 g liszt
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 100 ml szódavíz
- kevés cukor, só
- Továbbá:
- 2 doboz körszeletelt ananászkonzerv
- olaj a sütéshez
- 3-4 evőkanál vaníliás porcukor
Elkészítés
A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Az ananászkarikákat belemártjuk a palacsintatésztába, majd forró olajban ropogósra sütjük. Jól lecsurgatjuk és forrón, vaníliás porcukorral meghintve, habszifon készülékben készített tejszínhabbal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Kitűnő ebéd utáni desszertnek, de ha csak édességre vágyunk, akkor is elkápráztathatjuk vele a családunkat. Mindenki imádni fogja.