Tárkonyos hab hideg csirkeroládhoz

Tipp

Nagyon ízletes hideg sültekhez, salátákhoz.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml étolaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 kávéskanál tárkonypor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor

Elkészítés

A tojássárgájához hozzáadunk kevés mustárt, majd állandó keverés közben cseppenként adagoljuk az olajat úgy, hogy egyre sűrűbb legyen a keverék. Az elkészült majonézt a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük és a 4-5. oldalon leírtak szerint habszifonban habosítjuk.

« Vissza a(z) Előételekhez

További receptek