Parajszósz zöldséges palacsinta metélttel

Tipp

Zöldségfelfújthoz, tojásételekhez, sós palacsintákhoz az igazi, de szárnyashúsokhoz, halakhoz is ajánljuk.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 g mirelit parajpüré
  • 150 ml tejszín
  • 100 g tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 ml napraforgó olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A fokhagymát a tejszínnel összeturmixoljuk, átszűrjük. Világos rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel, paraj péppel, krémsajttal, majd sóval ízesítjük. Összeforraljuk, és 70 °C-ra lehűtjük. Habszifonba töltjük, patronnal habosítjuk. Tálalás előtt erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont 20-szor. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk újra addig, amíg megfelelő lesz az állaga. A megmaradt mártás hűtőszekrényben tárolható és víz-fürdőben, 70-80 °C-on újramelegíthető az 5. oldalon ismertetett módon.

« Vissza a(z) Előételekhez

További receptek