Tipp
Zöldségfelfújthoz, tojásételekhez, sós palacsintákhoz az igazi, de szárnyashúsokhoz, halakhoz is ajánljuk.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 200 g mirelit parajpüré
- 150 ml tejszín
- 100 g tejszínes krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 ml napraforgó olaj
- 1 evőkanál liszt
- só
Elkészítés
A fokhagymát a tejszínnel összeturmixoljuk, átszűrjük. Világos rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel, paraj péppel, krémsajttal, majd sóval ízesítjük. Összeforraljuk, és 70 °C-ra lehűtjük. Habszifonba töltjük, patronnal habosítjuk. Tálalás előtt erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont 20-szor. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk újra addig, amíg megfelelő lesz az állaga. A megmaradt mártás hűtőszekrényben tárolható és víz-fürdőben, 70-80 °C-on újramelegíthető az 5. oldalon ismertetett módon.