Tipp
Vanília-, csokoládéfagylalthoz, szörbethez, gyümölcstortához finom, könnyű, üdítő, különleges hab.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 400 ml tejszín
- 50 ml víz
- 1,5 evőkanál borsmenta tealevél
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál citromlé
- 3-4 evőkanál porcukor, ízlés szerint
- 1 evőkanál mentalikőr
Elkészítés
A vizet felforraljuk, leforrázzuk vele a tealevelet, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és lefedve állni hagyjuk. Ha kihűlt, leszűrjük, és hűtőszekrényben hűtjük. A teaoldatot a többi hozzávalóval a habszifon készülékbe töltjük. Rácsavarjuk a fejet, a szifont alaposan, többször megrázzuk, hogy tartalma összekeveredjen. A patronból a gázt beleengedjük a készülékbe. Közvetlen felhasználás előtt, többször erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont, csak ezután tálaljuk a habot.