Tipp
Csokoládés, vaníliás süteményekhez, fagylalthoz, gyümölcssalátához, szörbethez, ezen kívül friss zöldségekhez is extra kiegészítő. Ananászlével is elkészíthető.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 300 ml 100 %-os narancslé
- 1 púpozott teáskanál zselatin
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés
A zselatint kevés narancslében feloldjuk, melegítjük. Nem kell forralni. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Hűtőszekrényben 6-7 órán át hűtjük. Kocsonyás állagát lazítsuk fel habverővel, vagy turmixoljuk rövid ideig. Habszifonba töltjük, becsavarunk egy patront, majd 30-40 alkalommal erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont. Ha nem elég habos, mindezt ismételjük meg.