Kókuszcsoda

Hozzávalók

  • Kókusz habhoz:
  • 100 g kókuszreszelék
  • 200 ml tej
  • 300 ml tejszín + 100 ml tejszín
  • 1 púpozott evőkanál habpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kókuszlikőr
  • Csokoládé krémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 100 g olvasztott tejcsokoládé
  • 100 ml tej
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

A kókuszreszeléket a tejjel és 300 ml tejszínnel összekeverjük, alaposan turmixoljuk, és szűrőn átnyomjuk. A visszamaradt kókuszreszeléket félretesszük. A kókuszos tejszínt habporral, porcukorral, kókuszlikőrrel és a maradék tejszínnel összekeverjük, végül habszifonba töltjük. Becsavarunk egy patront. Tálalás előtt 4-5 alkalommal rázzuk meg a szifont. A tojások sárgáját porcukorral, olvasztott csokoládéval, tejjel összekeverjük, gőz fölött besűrítjük. Összekeverjük a visszamaradt kókuszreszelékkel, rummal. A csokoládés kókuszkrémet üvegtálkákba adagoljuk, rumosmeggyel, kókuszhabbal tálaljuk.

« Vissza a(z) Desszertekhez

További receptek