Hozzávalók
- Kókusz habhoz:
- 100 g kókuszreszelék
- 200 ml tej
- 300 ml tejszín + 100 ml tejszín
- 1 púpozott evőkanál habpor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kókuszlikőr
- Csokoládé krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 100 g olvasztott tejcsokoládé
- 100 ml tej
- 1 evőkanál rum
Elkészítés
A kókuszreszeléket a tejjel és 300 ml tejszínnel összekeverjük, alaposan turmixoljuk, és szűrőn átnyomjuk. A visszamaradt kókuszreszeléket félretesszük. A kókuszos tejszínt habporral, porcukorral, kókuszlikőrrel és a maradék tejszínnel összekeverjük, végül habszifonba töltjük. Becsavarunk egy patront. Tálalás előtt 4-5 alkalommal rázzuk meg a szifont. A tojások sárgáját porcukorral, olvasztott csokoládéval, tejjel összekeverjük, gőz fölött besűrítjük. Összekeverjük a visszamaradt kókuszreszelékkel, rummal. A csokoládés kókuszkrémet üvegtálkákba adagoljuk, rumosmeggyel, kókuszhabbal tálaljuk.