Tipp
Jól illik koktélfalatokhoz, friss salátákhoz, hideg előételekhez.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 300 ml tejszín
- 150 g natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 csipet bazsalikompor
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál citromlé, só
Elkészítés
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra összevágjuk és kevés vízzel összeturmixoljuk, és leszűrjük a levét. A hagyma levét a többi hozzávalóval összekeverjük, és habszifonba töltjük. A készüléket lezárjuk, patron segítségével habosítjuk a mártást. Alaposan, többször rázzuk meg a készüléket. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk meg újra a habszifont. Tálalás után a hab azonnal fogyasztandó.