Fahéjashab kehelyben, aszalt almával

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál 100%-os almalé
  • teáskanál citromlé
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál porcukor

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, habszifonba töltjük, és a patront becsavarjuk. A szifont tálalás előtt erőteljes mozdulatokkal többször megrázzuk, a habot ízlésünk szerint szervírozzuk. Ha a hab nem elég kemény, addig rázzuk, amíg a kívánt habállagot el nem érjük.

Tipp

Jól illik aszalt almához, aszalt szilvához, fagylalthoz, pudingokhoz, almás lepényhez, gyümölcssalátához, de gyümölcslevesekhez is tálalható.

« Vissza a(z) Desszertekhez

További receptek