Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 300 ml tejszín
- 150 g natúr joghurt
- 2 evőkanál 100%-os almalé
- teáskanál citromlé
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 g vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál porcukor
Elkészítés
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, habszifonba töltjük, és a patront becsavarjuk. A szifont tálalás előtt erőteljes mozdulatokkal többször megrázzuk, a habot ízlésünk szerint szervírozzuk. Ha a hab nem elég kemény, addig rázzuk, amíg a kívánt habállagot el nem érjük.
Tipp
Jól illik aszalt almához, aszalt szilvához, fagylalthoz, pudingokhoz, almás lepényhez, gyümölcssalátához, de gyümölcslevesekhez is tálalható.