Tipp
Elsősorban vegyes zöldséglevesekhez tálaljuk, de főtt tésztákhoz, szárnyas húsokhoz is kitűnő.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 350 g friss vagy mirelit brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 púpozott teáskanál zselatin
- 1 kávéskanál rozmaring
- só, őrölt bors
Elkészítés
A brokkolit vöröshagymával, rozmaringgal, ételízesítővel kevés vízben puhára pároljuk. Mindezt mérőedénybe helyezzük, felöntjük vízzel úgy, hogy 500 ml legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük. Kevés pépben feloldjuk a zselatint és melegítjük. Visszaöntjük a maradék péphez. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk turmixoljuk össze újból. Habszifonba töltjük, becsavarunk egy patront. Habosítás előtt 10-15 alkalommal rázzuk meg a szifont. Ha nem habosodott megfelelően, ismételjük a rázást, amíg a hab kívánt állagú nem lesz.