Hozzávalók
Banánhabhoz:
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 1 db érett banán
- 150 g natúr joghurt
- 100 ml tej
- 150 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
Leveshez:
- 1000 ml tej
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- Tálaláshoz:
- 4 db érett banán
- apróra vágott mandula
Elkészítés
A banánt összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Szűrőn átszűrjük. Habszifonba töltjük, patron becsavarásával habosítjuk. A pudingport csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, cukorral, és hozzáöntjük a felforralt tejhez. Rövid ideig tovább forraljuk. Leveses csészébe banánkarikákat helyezünk, felöntjük a lehűtött vaníliás tejjel. Banánhabbal és vágott mandulával tálaljuk. Habkiengedés előtt 8-10-szer rázzuk meg a szifont. A levest a banán mellett díszíthetjük idénygyümölccsel is. Málna, meggy, cseresznye, ribizli, szeder, egres, bármelyik jól illik hozzá, és színeivel szebbé teszi a levest.