Tipp
Salátákhoz, hideg előételekhez is ajánljuk ezt a habot.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 1 db nagyobb kígyóuborka
- 175 g natúr joghurt
- 100 g tehéntúró
- 50 ml olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csapott kávéskanál zselatin
- só, őrölt bors
Elkészítés
Az uborkát legyaluljuk (gyufaszál vastagságúra), megsózzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és egy órát állni hagyjuk. A levét kicsavarjuk és átszűrjük. 150 ml uborkalében feloldjuk a zselatint, és langyosítjuk. Összekeverjük a zselatinos uborkalevet, joghurtot, túrót, olíva olajat, ízesítjük fehérborecettel, sóval, borssal. Turmixoljuk, hűtőszekrényben 5-6 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk újra turmixoljuk. A 4-5. oldalon leírtak szerint habosítjuk.