Tipp:

Salátákhoz, hideg előételekhez is ajánljuk ezt a habot.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 1 db nagyobb kígyóuborka
  • 175 g natúr joghurt
  • 100 g tehéntúró
  • 50 ml olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csapott kávéskanál zselatin
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

Az uborkát legyaluljuk (gyufaszál vastagságúra), megsózzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és egy órát állni hagyjuk. A levét kicsavarjuk és átszűrjük. 150 ml uborkalében feloldjuk a zselatint, és langyosítjuk. Összekeverjük a zselatinos uborkalevet, joghurtot, túrót, olíva olajat, ízesítjük fehérborecettel, sóval, borssal. Turmixoljuk, hűtőszekrényben 5-6 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk újra turmixoljuk. A 4-5. oldalon leírtak szerint habosítjuk.