Tipp
Szárnyashúsokhoz, de bármilyen zöldségfelfújthoz vagy meleg előételekhez is kellemes, selymes, lágy ízharmóniával rendelkező hab.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 50 g vaj
- 150 g zöldborsó
- 100 ml víz
- 200 ml tejszín
- 1 teáskanál liszt
- zöldpetrezselyem
- csipet őrölt szerecsendió
- só
Elkészítés
Vajon megpároljuk a zöldborsót. Mikor megpuhult, hozzáadjuk az apróra felvágott zöldpetrezselymet, lisztet, majd kissé megpirítjuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Felforraljuk, összeturmixoljuk, szűrőn átszűrjük. Az átszűrt mártáshoz hozzáadjuk a tejszínt, 60-70 °C-ra melegítsük fel és töltsük habszifonba.