Tipp
Sertéssülthöz ajánljuk melegen.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 150 g sárgaborsó
- 200 ml tejszín
- 100 ml húsleves
- 1 tojásfehérje
- olíva olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt zöldbors, őrölt kömény
Elkészítés
Olíva olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, kis ideig az összezúzott fokhagymát. A fél napig áztatott sárgaborsót rátesszük, kevés víz alatt puhára pároljuk. Ne keverjük meg, inkább rázogassuk az edényt. Az elpárolgott vizet pótoljuk. Mikor megpuhult, összeturmixoljuk a tejszínnel, húslevessel higítjuk, beletesszük a tojásfehérjét, és ízlés szerint fűszerezzük. Habszifonba töltjük és a 4-5. oldalon leírtak szerint habosítjuk. Mindkét recept esetében 15-20-szor rázzuk meg a szifont.