Tipp
Gyümölcsökhöz, vanília krémhez, palacsintákhoz, felfújtakhoz egészséges finomság.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 100 g zsenge sárgarépa
- 2 db kicsi, vagy 1 db közepes alma
- 150 ml 100 %-os narancslé
- 3 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál méz
- 1 púpozott teáskanál zselatin
Elkészítés
A sárgarépát 200 ml vízben megfőzzük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt almát. Készre pároljuk, leszűrjük. 100 ml főzőlevet, a megfőtt, leszűrt sárgarépát, és almát alaposan összeturmixoljuk a 150 ml narancslével. Ízesítjük mézzel, citromlével. A zselatint kevés péppel összekeverjük, felmelegítjük, visszaöntjük a maradék péphez. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk, újból turmixoljuk. Szokásos módon habosítjuk. Habkiengedés előtt a szifont addig rázzuk, amíg kellően habos nem lesz a pép.