Gratinmártás pácolt zöldségekkel

Tipp

Grillezett, párolt zöldségekhez kellemes selymes ízű mártás, de sült szárnyas- és borjúhúshoz is ajánljuk.

Hozzávalók

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 50 g vaj
  • 200 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 1 tojássárgája
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

Világos vajas rántást készítünk, felengedjük hideg tejjel, ízesítjük és felforraljuk. A forró mártáshoz keverjük a tojássárgájával vegyített tejszínt. Még melegen, de nem forrón (kb.: 60-70 °C) habszifonba töltjük, és habosítjuk.

« Vissza a(z) Előételekhez

További receptek

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba