Tipp
Tenger gyümölcsei koktélhoz, halsalátához kitűnő. Krusztrádok (tészta kosárkák) töltésére borkorcsolyaként gyors és különleges étel.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 200 ml tejszín
- 4 főtt tojássárgája
- 160 g-os sprotni (füstölt szardínia)
- só, őrölt bors
- 1,5 teáskanál mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, a sárgáját tálba tesszük, hozzáadjuk a halat (miután az olajos levét leöntöttük), apróra vágott vöröshagymát, a fűszereket és 100 ml tejszínt. Összeturmixoljuk teljesen csomómentesre. Ha a szósz darabos lenne, szűrőn átszűrjük. Fakanállal hozzákeverjük a maradék tejszínt. Habszifonban habosítjuk. Tálalás előtt 15-20-szor erőteljes mozdulatokkal megrázzuk a szifont. A habot közvetlenül a fogyasztás előtt nyomjuk az ételhez.