Tipp
Banánnal, vanília krémmel töltött palacsintához, friss gyümölcsökhöz, kompóthoz, vagy önállóan, kehelyben tálalható.
Hozzávalók
- 0,5 literes habszifon
- 1 db habpatron
- 200 g eper
- 300 ml tejszín
- 90 g fehércsokoládé
- 50 ml tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A fehércsokoládét tejben felolvasztjuk, hűtőben lehűtjük. Az epret a tejszínnel összeturmixoljuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót és a tejben felolvasztott csokoládét. Szűrőn átszűrjük, habszifonba töltjük, becsavarjuk a patront. Habkiengedés előtt a szifont 8-10 alkalommal rázzuk meg. Ha nem elég kemény a hab, rázzuk tovább, míg a kívánt állagot el nem érjük.