Tipp:

Szárnyashúsokhoz, de bármilyen zöldségfelfújthoz vagy meleg előételekhez is kellemes, selymes, lágy ízharmóniával rendelkező hab.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 50 g vaj
  • 150 g zöldborsó
  • 100 ml víz
  • 200 ml tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • zöldpetrezselyem
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Vajon megpároljuk a zöldborsót. Mikor megpuhult, hozzáadjuk az apróra felvágott zöldpetrezselymet, lisztet, majd kissé megpirítjuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Felforraljuk, összeturmixoljuk, szűrőn átszűrjük. Az átszűrt mártáshoz hozzáadjuk a tejszínt, 60-70 °C-ra melegítsük fel és töltsük habszifonba.