Tipp:

Jól illik hideg vagy meleg almaleveshez, de desszertekhez, vagy főtt marhahúshoz is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 250 g meggy
  • 100 ml víz
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 175 g tejföl
  • 2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, a vízzel felforraljuk, kihűtjük. Összeturmixoljuk, és szűrőn átszűrjük. A zselatint kevés meggylével összekeverjük, és melegítjük. Visszaöntjük a többi gyümölcsléhez, hozzáadjuk a porcukrot és a tejfölt is. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk turmixoljuk össze újból. Szifonnal szokásos módon habot készítünk. Habosítás előtt 15-20-szor rázzuk meg a szifont. Amennyiben a habosodás mértéke nem megfelelő, ismételten rázzuk meg a habszifon készüléket.