Tipp:

Sertéssülthöz ajánljuk melegen.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 150 g sárgaborsó
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml húsleves
  • 1 tojásfehérje
  • olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt zöldbors, őrölt kömény

Elkészítés:

Olíva olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, kis ideig az összezúzott fokhagymát. A fél napig áztatott sárgaborsót rátesszük, kevés víz alatt puhára pároljuk. Ne keverjük meg, inkább rázogassuk az edényt. Az elpárolgott vizet pótoljuk. Mikor megpuhult, összeturmixoljuk a tejszínnel, húslevessel higítjuk, beletesszük a tojásfehérjét, és ízlés szerint fűszerezzük. Habszifonba töltjük és a 4-5. oldalon leírtak szerint habosítjuk. Mindkét recept esetében 15-20-szor rázzuk meg a szifont.