Tipp:

Friss salátákhoz, pirítóshoz, vajas-leveles tésztából készült kosárkákhoz ajánljuk a habos sajtkrémet.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 g natúr sajtkrém
  • 200 ml tejszín
  • fokhagymapor ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük egy tálban, majd habszifonba töltjük a krémet. A készüléket lezárjuk, és becsavarunk egy patront. Pár erőteljes mozdulattal megrázzuk a habszifont, végül közvetlenül a fogyasztás előtt, az étel mellé tálaljuk a habot. Ízesíthetjük fokhagymapor helyett őrölt köménnyel is, de ebben az esetben szűrjük át a mártást, mivel az őrölt kömény darabkái eltömíthetik a habszifont. Miután kinyomtuk a habot a készülékből, azonnal fogyasszuk.