Tipp:

Vanília és gyümölcsfagylalthoz, vaníliás süteményekhez finom, édes-savanykás ízű hab. Önállóan is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 ml tejszín
  • 250 g rebarbaraszár
  • 30 ml víz
  • 1 citrom héja
  • 2-3 evőkanál porcukor, ízlés szerint

Elkészítés:

A rebarbaraszárat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a vízzel és a citrom vékonyan levágott héjával pár perc alatt puhára főzzük. Alaposan összeturmixoljuk, hűtőszekrényben lehűtjük. Ha a pép lehűlt, összekeverjük a tejszínnel és a porcukorral. Habszifonba töltjük, és patronnal habosítjuk. Tálalás előtt a habszifont párszor rázzuk meg.