Tipp:

Csokoládés, vaníliás süteményekhez, fagylalthoz, gyümölcssalátához, szörbethez, ezen kívül friss zöldségekhez is extra kiegészítő. Ananászlével is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml 100 %-os narancslé
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A zselatint kevés narancslében feloldjuk, melegítjük. Nem kell forralni. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Hűtőszekrényben 6-7 órán át hűtjük. Kocsonyás állagát lazítsuk fel habverővel, vagy turmixoljuk rövid ideig. Habszifonba töltjük, becsavarunk egy patront, majd 30-40 alkalommal erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont. Ha nem elég habos, mindezt ismételjük meg