Tipp:

Jól illik koktélfalatokhoz, friss salátákhoz, hideg előételekhez.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 csipet bazsalikompor
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál citromlé, só

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra összevágjuk és kevés vízzel összeturmixoljuk, és leszűrjük a levét. A hagyma levét a többi hozzávalóval összekeverjük, és habszifonba töltjük. A készüléket lezárjuk, patron segítségével habosítjuk a mártást. Alaposan, többször rázzuk meg a készüléket. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk meg újra a habszifont. Tálalás után a hab azonnal fogyasztandó.