Tipp:

Tenger gyümölcsei koktélhoz, halsalátához kitűnő. Krusztrádok (tészta kosárkák) töltésére borkorcsolyaként gyors és különleges étel.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 ml tejszín
  • 4 főtt tojássárgája
  • 160 g-os sprotni (füstölt szardínia)
  • só, őrölt bors
  • 1,5 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, a sárgáját tálba tesszük, hozzáadjuk a halat (miután az olajos levét leöntöttük), apróra vágott vöröshagymát, a fűszereket és 100 ml tejszínt. Összeturmixoljuk teljesen csomómentesre. Ha a szósz darabos lenne, szűrőn átszűrjük. Fakanállal hozzákeverjük a maradék tejszínt. Habszifonban habosítjuk. Tálalás előtt 15-20-szor erőteljes mozdulatokkal megrázzuk a szifont. A habot közvetlenül a fogyasztás előtt nyomjuk az ételhez.