Tipp:

Elsősorban vegyes zöldséglevesekhez tálaljuk, de főtt tésztákhoz, szárnyas húsokhoz is kitűnő.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 350 g friss vagy mirelit brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A brokkolit vöröshagymával, rozmaringgal, ételízesítővel kevés vízben puhára pároljuk. Mindezt mérőedénybe helyezzük, felöntjük vízzel úgy, hogy 500 ml legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük. Kevés pépben feloldjuk a zselatint és melegítjük. Visszaöntjük a maradék péphez. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk turmixoljuk össze újból. Habszifonba töltjük, becsavarunk egy patront. Habosítás előtt 10-15 alkalommal rázzuk meg a szifont. Ha nem habosodott megfelelően, ismételjük a rázást, amíg a hab kívánt állagú nem lesz.