Hozzávalók:

  • Banánhabhoz:
  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 1 db érett banán
  • 150 g natúr joghurt
  • 100 ml tej
  • 150 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • Leveshez:
  • 1000 ml tej
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • Tálaláshoz:
  • 4 db érett banán
  • apróra vágott mandula

Elkészítés:

A banánt összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Szűrőn átszűrjük. Habszifonba töltjük, patron becsavarásával habosítjuk. A pudingport csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, cukorral, és hozzáöntjük a felforralt tejhez. Rövid ideig tovább forraljuk. Leveses csészébe banánkarikákat helyezünk, felöntjük a lehűtött vaníliás tejjel. Banánhabbal és vágott mandulával tálaljuk. Habkiengedés előtt 8-10-szer rázzuk meg a szifont. A levest a banán mellett díszíthetjük idénygyümölccsel is. Málna, meggy, cseresznye, ribizli, szeder, egres, bármelyik jól illik hozzá, és színeivel szebbé teszi a levest.