Tipp:

Főtt marhahúshoz kitűnő, de zöldbors nélkül desszertnek is tálalhatjuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 2 db közepes méretű alma
  • 200 ml + 50 ml víz
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • kevés őrölt fahéj
  • csipet őrölt zöldbors
  • 3 púpozott teáskanál zselatin

Elkészítés:

Az almát, és a citromhéjat, feltesszük főni 200 ml vízben, de ügyeljünk arra, hogy csak a citromhéj sárga része kerüljön bele. Rövid ideig forraljuk. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében állva, puhulni az almát. Langyos állapotban alaposan turmixoljuk össze. 50 ml vízben feloldjuk a zselatint és melegítsük, majd öntsük hozzá az almapéphez, ami 500 ml-nél ne legyen több. Ízesítsük porcukorral, citromlével, őrölt fahéjjal, őrölt zöldborssal. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Turmixoljuk újra, és töltsük bele a habszifonba. Csavarjuk be a patront. A szifont rázzuk meg 20-szor. Ha nem elég habos az alma- pép, folytassuk a rázást, amíg kellően habossá válik. Közvetlenül a tálalás előtt nyomjuk ki a szifonból a habos szószt.